4.6/5

baseret på +27 anmeldelser

Atopisk hud

Du er i trygge hænder

Hos Pure & Simple leverer vi gode resultater – book din tid allerede i dag.

Professionelt team

Vi lægger vægt på seriøs og ærlig dermatologisk kompetence, på et fagligt højt niveau.

Fair priser

Vi tilbyder konkurrencedygtige priser for vores mange forskellige behandlinger.

Atopisk hud

“Kært barn mange navne”

Atopisk eksem eller børneeksem er en kronisk tilbagevendende eksemsygdom, som sammen med høfeber, astma og nældefeber betegnes atopi. Det kaldes også for astmaeksem eller børneeksem.

Hyppighed

Inden skolealderen rammer børneeksem mere end 20 % af en fødselsårgang. Hyppigheden er specielt stigende i den vestlige verden. Årsager til atopisk eksem. Den grundliggende årsag til børneeksem kendes ikke. Arvelighed spiller dog en afgørende rolle. I ca. 70 % af tilfældene kan der påvises atopi i familien. Hos personer med børneeksem er der tale om et samspil af unormale hudreaktioner på en række indre og ydre påvirkninger. Det er påvist, at forstyrrelser i hudens immunsystem spiller en rolle for udviklingen af eksemet. Visse stoffer i omgivelserne bl.a. svampe, pollen, husstøvmider og fødemidler kan via binding til celler i huden udløse en betændelsestilstand i huden.

Fødevare

Fødemiddelallergi/intolerans er kontroversielt. Hos nogle kan dette spille en rolle, men i mange tilfælde er det tvivlsomt, om der er nogen sammenhæng mellem en allergi, der er påvist ved allergitest og hudsymptomerne. Visse fødemidler kan undertiden forværre eksemet ved at frigøre histamin/kløestof. Det drejer sig om citrusfrugter, chokolade/kakao, vingummi, jordbær, tomater og kiwi. Men man bør være forsigtig med at følge strenge diæter uden at have en læge og diætist med som rådgivere.

Symptomer på atopisk eksem

 • Kløe
 • Rødme
 • Tørhed
 • Sensitiv hud
 • Kronisk tilbagevendende eksem
 • Hudinfektion
 • Hud fortyggelse
 • Personlig eller familiær forekomst af atopi: astma, høfeber
 • Børneeksem hos voksne

Efter puberteten minder det kroniske eksem om eksemet hos større børn. Der forekommer ligeså hyppigt tørt skællende eksem i ansigt, hårbund, hals og øvre del af kroppen. Dette mener man skyldes vækst af hudsvampen Pityrosporum ovale, som hos nogle forværrer eksemet.

Desuden har 75 % af voksne med børneeksem problemer med håndeksem. Det skyldes som regel, at de er i kontakt med irriterende stoffer/produkter, f.eks. ved at der i arbejdsmæssige sammenhænge er hyppig kontakt med vand og sæbe. Eksemet er her hovedsageligt lokaliseret til håndrygge og huden mellem fingrene.

Der findes helt isolerede former af atopisk eksem, som viser sig ved f.eks. brystvorteeksem, øjenlågseksem, eksem på læber eller revner ved øreflipper.

Hvad kan man selv gøre?

Er man disponeret for atopisk eksem, bør man så vidt muligt undgå en række faktorer såsom pelsdyr, meget støv og rygning i hjemmet, idet forekomsten af faktorerne øger risikoen for udvikling af astma og høfeber. Voksne med atopisk eksem har symptomer i mange år. Symptomerne kan svinge afhængigt af årstider og stressperioder.

Behandling af atopisk eksem

Det er vigtigt at indbygge faste vaner for hudpleje. Sygdommen har i sig selv et svingene forløb, og regelmæssig pleje er afgørende for et godt resultat.

Hvad siger vores kunder

4.6/5
Dygtig behandler
Neshe er virkelig dygtig til at lave ansigtsbehandlinger. Hun er rigtig god til at kigge på ens hud og vurdere, hvad den har brug for. Jeg kan se en positiv forskel efter hver enkelt behandling. Og produkterne fra PH Formula er super gode. Jeg kommer igen og igen. Kan anbefale alle andre at gøre det samme.
Marianne G. Thomsen
Fantastisk sted!
Fantastisk sted! Første sted jeg har prøvet der virkelig forstår min hud og hvad min hud har brug for .. Jeg sværger til hendes produkter og behandlinger .. Hånden på hjertet så har min hud aldrig været bedre
DeeDee Money
Bedste ansigtsbehandling
Fik den bedste ansigts behandling af Nese, og blev guidet til hvilke produkter som matcher mine behov. Er super tilfreds, og glæder mig til at komme tilbage til endnu en behandling. Kan varmt anbefales! Lækkert sted og god service! 😍😍 Jeg oplever at hun er service mindet og det er let at føre en samtale med hende. Kommer gerne hos hende igen!
Mia
Previous slide
Next slide

Gavekort

Har veninden, datteren eller kæresten fødselsdag? 

Hos Pure & Simple kan du købe gavekort på lige netop det beløb, som du har lyst til.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til en behandling eller andet? Så er du mere end velkommen til at skrive til os. Vi vender tilbag til dig hurtigst muligt.

Ønsker du at booke en tid? Du kan også booke via formularen her på siden. Vi glæder os til at byde dig velkommen indenfor i vores hyggelige skønhedsklinik i København.


  Indhent et tilbud