★★★★★

4.8 på Trustpilot

Atopisk hud

Du er i trygge hænder

Hos Pure & Simple leverer vi gode resultater – book din tid allerede i dag.

Vi lægger vægt på seriøs og ærlig dermatologisk kompetence, på et fagligt højt niveau.

Fair priser

Vi tilbyder konkurrencedygtige priser for vores mange forskellige behandlinger.

Afspil video

Atopisk hud

“Kært barn mange navne”
Atopisk eksem eller børneeksem er en kronisk tilbagevendende eksemsygdom, som sammen med høfeber, astma og nældefeber betegnes atopi. Det kaldes også for astmaeksem eller børneeksem.

Hyppighed

Inden skolealderen rammer børneeksem mere end 20 % af en fødselsårgang. Hyppigheden er specielt stigende i den vestlige verden.
Årsager til atopisk eksem. Den grundliggende årsag til børneeksem kendes ikke. Arvelighed spiller dog en afgørende rolle. I ca. 70 % af tilfældene kan der påvises atopi i familien. Hos personer med børneeksem er der tale om et samspil af unormale hudreaktioner på en række indre og ydre påvirkninger. Det er påvist, at forstyrrelser i hudens immunsystem spiller en rolle for udviklingen af eksemet. Visse stoffer i omgivelserne bl.a. svampe, pollen, husstøvmider og fødemidler kan via binding til celler i huden udløse en betændelsestilstand i huden.

Fødevare

Fødemiddelallergi/intolerans er kontroversielt. Hos nogle kan dette spille en rolle, men i mange tilfælde er det tvivlsomt, om der er nogen sammenhæng mellem en allergi, der er påvist ved allergitest og hudsymptomerne. Visse fødemidler kan undertiden forværre eksemet ved at frigøre histamin/kløestof. Det drejer sig om citrusfrugter, chokolade/kakao, vingummi, jordbær, tomater og kiwi. Men man bør være forsigtig med at følge strenge diæter uden at have en læge og diætist med som rådgivere.

Symptomer på atopisk eksem

Efter puberteten minder det kroniske eksem om eksemet hos større børn. Der forekommer ligeså hyppigt tørt skællende eksem i ansigt, hårbund, hals og øvre del af kroppen. Dette mener man skyldes vækst af hudsvampen Pityrosporum ovale, som hos nogle forværrer eksemet.

Desuden har 75 % af voksne med børneeksem problemer med håndeksem. Det skyldes som regel, at de er i kontakt med irriterende stoffer/produkter, f.eks. ved at der i arbejdsmæssige sammenhænge er hyppig kontakt med vand og sæbe. Eksemet er her hovedsageligt lokaliseret til håndrygge og huden mellem fingrene.

Der findes helt isolerede former af atopisk eksem, som viser sig ved f.eks. brystvorteeksem, øjenlågseksem, eksem på læber eller revner ved øreflipper.

Gavekort

Har veninden, datteren eller kæresten fødselsdag?

Hos Pure & Simple kan du købe gavekort på lige netop det beløb, som du har lyst til.

Hvad kan man selv gøre?

Er man disponeret for atopisk eksem, bør man så vidt muligt undgå en række faktorer såsom pelsdyr, meget støv og rygning i hjemmet, idet forekomsten af faktorerne øger risikoen for udvikling af astma og høfeber. Voksne med atopisk eksem har symptomer i mange år. Symptomerne kan svinge afhængigt af årstider og stressperioder.

Behandling af atopisk eksem

Det er vigtigt at indbygge faste vaner for hudpleje. Sygdommen har i sig selv et svingene forløb, og regelmæssig pleje er afgørende for et godt resultat.
Bestil din tid – Pure & Simple – din skønhedsklinik i København

Er det tid til at nyde et fredeligt øjeblik med en eksklusiv behandling? Bestil din tid allerede nu.

Du kan også booke via formularen her på siden. Vi glæder os til at byde dig velkommen indenfor i vores hyggelige skønhedsklinik.


  Hvad siger vores kunder

  5/5
  De varmeste anbefalinger
  Hos Pure&Simple får man det absolut flotteste lashlift i kbh.Man føler sig altid så velkommen og Nese er super sød. Det ligger lige ved vesterport, så det er også nemt at komme til.
  Emilie
  En virkelig god og professionel service hos Pure & Simple
  Jeg blev anbefalet dette sted af en af mine kollegaer, der kender ejeren. Det var nemt at booke en tid til behandling online, hjemmesiden er flot og overskuelig og service på klinikken er helt i top. Jeg vil varmt anbefale Pure & Simple til alle, der gerne vil forkæle sig selv. Personalet er super søde, klinikken er flot og du får en professionel og god behandling. Bonus er, at klinikken er placeret super centralt i København.
  Amanda
  Neshe er et fantastisk menneske
  Neshe er et fantastisk menneske med skøn energi. Hun laver et godt stykke arbejde og vejleder gerne hvordan man kan holde huden efter behandlingen for at forebygge indgroede hår.

  Jeg oplever at hun er service mindet og det er let at føre en samtale med hende. Kommer gerne hos hende igen!
  Emilie
  Tidligere
  Næste