4.6/5

baseret på +27 anmeldelser

Acne

Du er i trygge hænder

Hos Pure & Simple leverer vi gode resultater – book din tid allerede i dag.

Professionelt team

Vi lægger vægt på seriøs og ærlig dermatologisk kompetence, på et fagligt højt niveau.

Fair priser

Vi tilbyder konkurrencedygtige priser for vores mange forskellige behandlinger.

Viden om acne

Talgkirtlerne befinder sig under huden i hårsækkene. Deres funktion er at holde hud og hår hårsække lidt fedtet, for at beskytte og afslappe kroppens største organ.

Undertiden forårsager døde hudceller, at hårsækkene tilstoppes således, at håret ikke kan stige op til overfladen. Når dette er tilfældet, er der en risiko for, at det kan udvikle sig til acne.

Acne forekommer ofte i teenage årene og øges typisk i 17 års alderen for at piger og 19 alderen for mænd. Ca 5% af de unge, herunder de fleste kvinder, opleve hudsygdomme i voksenlivet, og det er derfor ikke ualmindeligt at opleve acne i en alder af 30-40.

For eksempel, omkring tidspunktet for menstruation forårsager produktionen af mandlige kønshormoner en større ubalance i huden.

Acne er en kronisk hudsygdom, der generelt er aktiv i mange år. Uanset sværhedsgraden af acne, kan sygdommen være meget stressende. Livskvalitet for acne patienter, især unge mennesker, kan reduceres væsentligt.

Acne vulgaris er arvelig. Hvis én eller begge forældre lider af moderat til svær acne er deres børn er således disponeret.

Hvad siger vores kunder

4.6/5
Dygtig behandler
Neshe er virkelig dygtig til at lave ansigtsbehandlinger. Hun er rigtig god til at kigge på ens hud og vurdere, hvad den har brug for. Jeg kan se en positiv forskel efter hver enkelt behandling. Og produkterne fra PH Formula er super gode. Jeg kommer igen og igen. Kan anbefale alle andre at gøre det samme.
Marianne G. Thomsen
Fantastisk sted!
Fantastisk sted! Første sted jeg har prøvet der virkelig forstår min hud og hvad min hud har brug for .. Jeg sværger til hendes produkter og behandlinger .. Hånden på hjertet så har min hud aldrig været bedre
DeeDee Money
Bedste ansigtsbehandling
Fik den bedste ansigts behandling af Nese, og blev guidet til hvilke produkter som matcher mine behov. Er super tilfreds, og glæder mig til at komme tilbage til endnu en behandling. Kan varmt anbefales! Lækkert sted og god service! 😍😍 Jeg oplever at hun er service mindet og det er let at føre en samtale med hende. Kommer gerne hos hende igen!
Mia
Previous slide
Next slide

Symptomer på acne

Behandling

Mange lider af akne konsultere en læge eller en æstetiker, før de beslutter om, hvilken behandling de ønsker at benytte. Når du bruger receptpligtig medicin for acne (Roaccutan, tetracyclin, Skinoren og p-piller), vil sandsynligvis occour mange bivirkninger. For eksempel de ovennævnte stoffer nedbryde den naturlige fedt produktion i huden, som er en afgørende kropsbeskyttelse, og udtørrer slimhinderne og kan forårsage hormonelle forandringer.

Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at fugter og nærer din hud og vigtigt, at din have en plan for behandling udarbejdet af en specialiseret kosmetolog.

Bumser på ryggen kan være sværere at fjerne, og at behandle, fordi huden på ryggen er tykkere end andre steder på kroppen. Derfor er det vigtigt at bruge cosmeseutic / farmaceutiske behandling produkter.

Giv ikke op!

Husk at fortsætte behandlingen i hele perioden – også selv om din acne aftager. Acne tilbage hurtigt, hvis du stopper behandlingen for tidligt. Sygesikring Danmark dækker ikke udgifter til behandling i relation til hudproblemer såsom acne.

Derfor har vi et tilbud til dig

Vi har talgkirtler overalt i huden, som producere fedt. De ligger i forbindelse med rødderne til vores fine hår. Deres funktion er at holde huden og hårsækkene let fedtede, for at beskytte og smidiggøre kroppens største organ, nemlig huden.

Nogen gange kan vores døde hudceller være med til at tilstoppe hårsækkens udførelseskanal, så håret ikke kan løfte sig, og fedtet fra talgkirtlerne ikke kan komme op til hudens overflade. Denne tilstoppelse kan udvikle sig til acne, altså det de fleste kender som bumser.

Acne udbrud ses normalt i teenage årene, hos piger omkring de 15 år, og hos drenge omkring de 14 år. For ca. 5 % af disse fortsætter hudsygdommen ind i voksenlivet, oftest hos kvinder. Det er derfor ikke unormalt stadig at have bumser og urenheder i 30-40 års alderen.

Op til en menstruations periode kan produktionen af hormoner forsage en større ubalance i huden, hvilket også kan give acne lignende udbrud.

Uanset i hvilken grad man har acne, kan sygdommen være meget belastende både optisk og psykisk. Livskvaliteten kan hos nogle, specielt unge, blive reduceret væsentligt.

Acne Vulgaris er arvelig, derfor kan moderat til svær acne hos en eller begge forældre disponere acne hos deres børn. Udover den arvelige faktor, kan en overproduktion af det mandlige kønshormon (androgene hormon) være årsag til acne.

Derudover kan der være tale om selvfremkaldende acne, som kan skyldes pilleri, olie, kloracne eller tilstoppende præparater – altså forkert hudpleje. Den bakterie som findes i en bums (probioni bakterien) er aktiv nede i huden, hvilket medfører at den spreder sig til det nærliggende væv ved tryk og berøring. Dermed dannes der ved pilleri flere betændte områder.

Lider man af PCO/S kan dette også udløse acne, grundet hormonelle forstyrrelser.

Hygiejne 
Farma-Cosmeceutic hudpleje kan hjælpe med at fjerne bakterier, døde hudceller og olier der forårsager akne.

Kontinuerlig behandling:
Det er vigtigt, at du får regelmæssige behandlinger, da professionelle behandlinger er mere dybdegående og kontrolleret.

Acne kan være forårsaget af:

 • Overproduktion af det mandlige kønshormon (androgen hormon)
 • Arvelig disposition
 • Selvforskyldt acne

Det menes, at acne er selvforskyldt når det er forårsaget af plukning, olie eller klor acne eller tilstopning produkter. Probioni bakterie er aktiv i huden og ikke på overfladen af huden. Derfor breder det sig til tilstødende hud væv ved tryk og berøring og kan på denne måde danne flere betændte områder.

Dit ansigt er meget vigtigt for dig. For at gøre et godt indtryk, er det kun naturligt, at du bruger en masse tid og ressourcer til at holde dit ansigt smukt og sundt. Bumser i ansigtet er ofte den største trussel mod et smukt og sundt ansigt.

10 gode råd til at undgå bumser i ansigtet

1-DAGLIG VASK
Det mest grundlæggende råd for at holde din hud så rene som muligt er, at have daglige rutiner, hvor du holder din hud ren.

Vand alene kan ikke forhindre bumser, men en ansigtsrens og varmt vand sammen, kan fjerne overskydende snavs og olier på huden. Brug af varmt vand løsner porerne gør det lettere at fjerne den deponerede snavs. For at modvirke ophobning af olier, der kan bidrage til acne, bør du vaske dit ansigt to gange dagligt med mild ansigtsrens og varmt vand.

Gnid ikke dit ansigt hårdt med en vaskeklud – acne ikke kan skrubbes væk, og skrubning kan endda forværre dine bumser da huden og dens porer bliver irriteret. Prøv at rense dit ansigt så skånsomt som muligt.

2 – HUS DU KAN OVERSTIMULERE DIN HUD
Hvis du vasker dit ansigt mere end nødvendigtdo yourself a favor kan det være ødelæggende for den funktion af huden, da det ødelægger den naturlige olier i huden (sebum) og blande sig med beskyttende lag af huden; resulterer i tør hud og hudirritation. Påfør en fugtighedscreme til at gøre huden sund efter hver rengøring.

3 – BRUG IKKE FOR MEGET MAKE-OP OG IKKE GÅ I SENG UDEN AT FJERNE DIN MAKE-UP
Make-up indeholder ofte potentielle hudirriterende og bør bruges så lidt som muligt. Hvis make-up ikke er fjernet inden du går i seng det blokke og cloggs dine porer. Vask dit ansigt, før du går i seng og vaske dit ansigt igen, når du vågner op, før du lægger på en ny make-up.

4 – SKIFT DIN PUDEBETRÆK OFTE
Vask dit pudebetræk regelmæssigt. Dit ansigt er i kontakt med pudebetræk hver nat, således at olie og bakterier på det. Konstant gnidning mod puden tilfælde kan forårsage et udbrud af bumser i ansigtet og endda acne. Vask eller ændre din pudebetræk en gang om ugen.

5 – STRESS NED
Stress alene typisk ikke forårsager bumser eller acne. Bumser er ofte forårsaget af hormonelle forandringer og forsvinder, når hormonbalancen er genoprettet. Stress, dog kan forværre eksisterende bumser og akne. Stress kan også øge produktionen af sebum.

Prøv at slappe af – en måde at undgå overproduktion af hudens naturlige olier.

6 – DRÆBE NOGLE MYTER
Der er mange myter og fortællinger om, hvordan bumser og acne kan fjernes. Acne ikke forsvinde på grund af solen. Det er også en myte, at chokolade forårsager bumser.

7 – BESKYTTER HUDEN MOD FRIE RADIKALER
For at få en smuk, blød og glat ansigt, bør du spise en masse sunde fødevarer såsom frisk frugt, grøntsager og fiber – og sidst men ikke mindst, drik masser af vand. Vand og fibrene har en rensende funktion, idet de udskiller kroppens affaldsprodukter. En sund og nærende kost er afgørende for en sund hud.

8 – OPRETHOLDE EN SUND LIVSSTIL
De fleste er klar over, at faktorer såsom alkohol, rygning eller har en uregelmæssig søvn mønster er ikke sundt for kroppen. Disse faktorer kan forårsage en ubalance i den hormonelle energi i kroppen. Derfor er det vigtigt at opretholde en sund livsstil. Samtidig, motion er nyttigt, da toksiner kan bortskaffes ved svedning. Husk at vaske din hud efter træning ellers sved (som er en kombination af affald og hudens naturlige olier), vil finde sin vej tilbage i hudens porer, blokerer huden og forårsager bumser.

9 – NATURLIG HUDPLEJE
Frugt er en vigtig ingrediens til en mere sund, glat og skinnende hud. I århundreder har frugter været kendt for deres hudpleje egenskaber. Især æbler, bananer, citroner, papaya, ferskner, ananas og jordbær er populære ingredienser i naturlige hudplejeprodukter.

10 – ANDRE HUDPLEJEPRODUKTER
Ud over almindelig fornuft særlige rensemidler og salver kan fjerne sebum og dræbe bakterier og dermed reducere dannelsen af bumser. Ofte er disse produkter hjælper med at genoprette hudens naturlige pH. Derved smitterisikoen reduceres betydeligt. Desuden forbedres strømmen af næringsstoffer til huden eliminerer årsagen til dannelsen af bumser. PCOS (Poly Cystisk ovariesyndrom) kan også forårsage acne på grund af hormonelle forstyrrelser.

Der er mulighed for at mindske eller helt fjerne din acne med Nimue eller pHformula produkter samt behandlinger. Dette gøres over et forløb der afhænger af din skades omfang. Det optimale resultat opnås ved samarbejde mellem dig og din kosmetolog, hvor du sørger for at pleje din hud med gode hjemmeprodukter, og møder op til regelmæssige behandlinger.

Både Nimue og pHformula har produkter og behandlinger som stabiliserer hudens ph-værdi. Dette vil sige at de i stedet for at udtørre huden, stabiliserer den balance der er mellem hudens fugt og fedt. På denne måde vil huden ikke føltes fedtet fordi dens produktion af fedt bliver mindre, fordi dens fugtbalance bliver højere. Det er egentlig enkelt, jo mere fugt vi giver jo mindre fedt producere den selv. Derudover bliver huden eksfolieret så vi sikre os at de døde hudceller jævnligt er fjernet fra hudens overflade og det fedt huden har produceret let kan lægge sig på overfladen og holde huden smidig og beskyttet.

Mange vælger at starte ud med lægelige præparater fx roaccutan, tetracyklin, skinoren eller p-piller. Her skal man dog være opmærksom på de mange bivirkninger, der kunne blandt andet nævnes nedbrydelse af fedtproduktionen i huden, som er en livsnødvendig kropsbeskyttelse, udtørring af slimhinderne og hormonforandringer. Uanset hvad man vælger er det vigtigt at pleje huden ved siden af, for at mindske bivirkningerne.

 • Færre urenheder
 • En mere stabil ph-værdi
 • En reduceret porrer størrelse
 • En mindre fedtet overflade
 • En bedre fugtbalance
 • En bedre beskyttende barrierer
 • Drik massere vand
 • Skift dit sengetøj regelmæssigt – en gang om ugen
 • Husk eksfoliering (peeling) til at fjerne de døde hudceller, og så hvidt muligt undgå indkapslinger.
 • Hvis du har acne på kroppen så bær løstsiddende tøj
 • Vær opmærksom på dine kostvaner, nogle fødevarer kan tricke acne – fx mejeriprodukter, kaffe tomater, alkohol og krydderier
 • Brug gode og effektive hjemmepleje produkter, og kom regelmæssigt til professionelle behandlinger
 • IKKE PILLE! Da du forlænger helingsprocessen, risikerer at få ar samt spreder bakterierne.

Talgkirtler har vi overalt i huden. De ligger i forbindelse med hårfolliklerne. Deres funktion er at holde huden og hårsækkene let fedtede, for at beskytte og smidiggøre kroppens største organ huden. Nogle gange kan de døde hudceller være med til at tilstoppe hårsækkens udførelseskanal, så håret ikke kan løfte sig, og fedtet fra talgkirtlerne dermed ikke kan komme op til overfladen. En tilstoppelse kan herefter udvikle sig til acne.

Sygdomsaktiviteten i teenage årende, tiltager typisk i 17 års alderen for piger og 19 års alderen for mænd. Hos ca. 5 % af unge, herunder flest kvinder, fortsætter hudsygdommen i voksenlivet, og det er derfor ikke unormalt at opleve acne i 30-40 års alderen. Op til din menstruation kan produktionen af mandlige kønshormoner forårsage en større ubalance i huden.

Acne er en kronisk hudsygdom, der som hovedregel er aktiv i mange år. Uanset sværhedsgraden af acne, kan sygdommen være meget belastende både optisk og psykisk. Livskvaliteten hos acnepatienter, specielt unge, kan blive reduceret væsentligt. Acne vulgaris er arvelig. Moderat til svær acne hos en eller begge forældre disponerer således til acne hos børnene.

Hygiejne
Cosmeceutisk hudpleje kan hjælpe med at fjerne bakterier, døde hudceller og olier, som forårsager acne
Kontinuerlige behandlinger
Det er vigtigt, at du kommer til dine regelmæssige behandlinger, da de professionelle ydelser er mere dybdegående og kontrollerede.

Årsager
Overproduktion af det mandlige kønshormon (androgene hormon) Arveligt disponeret

Selvfremkaldende acne
Her menes acne der er selvforskyldt ved bl.a. pilleri, olie og kloracne eller tilstoppende præparater altså forkert hudpleje. Probioni bakterien er aktiv i huden og ikke på hudens overflade. Derfor spreder den sig i det nærliggende væv ved tryk og berøring, og kan danne flere betændte områder.

 • Symptomer
 • Hvide og lukkede comedoner, små hvide inkapslet hudorme
 • Mørke og åbne comedoner, sorte eller mørke åbne hudorme.
 • Papler, betændte røde bumser uden gul top
 • Pustler, betændte og ømme røde bumser med gul top
 • Cyster, hævet og irriteret væv. En cyste er minimum 5 mm bred. Cystisk acne er den mest smertefulde type acne, der findes.
 • Erythem, rød og betændt hud tilstand
 • Cicatrice, ardannelser

Acne kan ses som:

Gavekort

Har veninden, datteren eller kæresten fødselsdag? 

Hos Pure & Simple kan du købe gavekort på lige netop det beløb, som du har lyst til.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til en behandling eller andet? Så er du mere end velkommen til at skrive til os. Vi vender tilbag til dig hurtigst muligt.

Ønsker du at booke en tid? Du kan også booke via formularen her på siden. Vi glæder os til at byde dig velkommen indenfor i vores hyggelige skønhedsklinik i København.


  Indhent et tilbud